Marianne Christie (født 1959)

Christie har levd lesbisk deler av livet, mor til to barn. Tidligere aktiv i feministgrupper og på politisk venstreside på 70- tallet. Regner seg i dag som heterofil.

I intervjuet forteller hun om oppveksten i Oslo, der hun også har levd hele livet. Som ungdom kom hun i kontakt med det politiske miljøet på venstresiden og engasjerte seg der, blant annet på Kvinnehuset

Det var et miljø hvor det også var stor takhøyde angående seksualitet, Christie forteller om hvordan hun i løpet av denne perioden hadde to lange forhold med kvinner. Hun fikk også to barn via donor i Danmark, i 1993 og 1996, sammen med sin daværende kjæreste.

Hun ønsket at kjæresten skulle få anledning til å adoptere barna, det var den gang ikke mulig for to likekjønnede ifølge Norsk lov. Et ønske om å endre loven var bakgrunnen for at hun startet opp gruppen Homofile og barn (ca. 1990).

Et utdrag fra intervjuet kan du se i vinduet under, her forteller Christie om hvordan hun og mange andre eksperimenterte med den seksuelle identiteten som unge, i en politisk radikal tid.

Hele intervjuet er tilgjengelig på Skeivt arkiv.

Skeivt arkiv møtte Marianne Christie i Oslo, april 2018.

Marianne Christie kort